Zichtbaarheid creëren: De presentatie van onze bevindingen tot nu toe!

Vrijdag 3 november was het tijd voor de Denktank om onze eerste bevindingen te presenteren aan alle geïnteresseerden van Woonstichting de Key en Academie van de Stad.

We besloten om vooral te laten zien welk denkproces wij de afgelopen twee maanden hebben doorlopen en wat onze belangrijkste conclusies daarvan tot nu toe waren.

Als eerste nam Daan van der Laan het woord om te vertellen wat wij de afgelopen maanden allemaal tegengekomen zijn in onze zoektocht naar “de Starter” en zijn/haar woonwensen. Dit vertelde hij aan de hand van voorbeelden van verhalen van starters die wij hebben opgehaald, maar ook de vier woonconcepten waar wij ons op dit moment op storten.

Vervolgens nam Daan van der Werf het woord om aan de hand van stevige stellingen de aanwezigen in discussie te brengen over wie de starter is en wat de starter nodig heeft op de huidige Amsterdamse woningmarkt. De stellingen gingen bijvoorbeeld over de vraag of de starter altijd jonger dan 28 jaar is, zoals in de wet is vastgelegd. Daarnaast ging het over vragen over in hoeverre de starter bereid is tot delen van (gemeenschappelijke) ruimten en wat de starter verstaat onder een tijdelijk contract.

De discussie kwam goed op gang en riep zowel bij de leden van de Denktank als ook bij de overige aanwezigen nieuwe vragen op.

Presenaie

Vervolgens nam Nirma het woord om de aanwezigen alvast uit te nodigen voor het evenement wat wij gepland hebben op 1 december 2017 aan het einde van de middag. Deze middag zal in het teken staan van het vertellen van de verhalen van de starter onder het genot van een hapje, een drankje en een interactief spel!

De volledige uitnodiging voor dit evenement zal snel op onze website en social media verschijnen, dus houd ons in de gaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s