Amsterdamse starter krijgt een gezicht. Kom langs en ervaar de obstakels

poster af

Denktank de Starterswoning geeft op 1 december de Amsterdamse woningstarter een gezicht. In Studio/K wordt in een expositie het verhaal van een tiental starters verteld die hun weg op de Amsterdamse woningmarkt proberen te vinden. Door deze unieke verhalen te vertellen draagt de expositie bij aan de discussie over het tekort aan betaalbare (huur)woningen in Amsterdam.

Tijdens de interactieve expositie in Studio/K gaan bezoekers op zoek naar de woningstarter, zijn  woonwensen en hoe deze starter ondanks alle obstakels toch een plek vindt in de stad. Bekijk foto’s en verhalen, ga in gesprek met starters en professionals of bewandel zelf de levensweg van de woningzoeker.

Denktank de Starterswoning is een samenwerking tussen Academie van de Stad en Woonstichting De Key. Denktankleden Juliëtte Dekker, Alexine van Olst, Nirma Haggenburg, Daan van der Laan, Shirley te Roller, Daan van der Werf en Ruben Cardol zijn allen beginnend op de Amsterdamse woningmarkt en benaderen het probleem vanuit eigen ervaring.

De Denktank stelt zich tot doel een innovatief woonconcept voor starters in Amsterdam te ontwikkelen. Van september tot februari wordt met verschillende partijen over het groeiende tekort aan starterswoningen gediscussieerd. Door het inzichtelijk maken van verschillende perspectieven, in kaart te brengen wie de starter is en door het analyseren van nieuwe ontwikkelingen op de Amsterdamse woningmarkt draagt de Denktank bij aan een oplossing voor dit probleem.

Expositie De Starter in Beeld
Vrijdag 1 December
16:00 tot 18:00
Studio/K, Timorplein 62

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s