Adrian (23)

Profielen-1-10-01

Het verhaal van Adrian (23)

“Momenteel woon ik in Startblok Riekershaven. Ik studeer nog en daarnaast ben ik ook communicatiemanager bij het Startblok. Twee jaar geleden ben ik van Kingston, Jamaica, naar Nederland verhuisd. Ik kwam terecht in een appartement in Slotermeer, samen met drie andere statushouders. Eén uit Afrika, de andere twee uit Syrië. De gemeente heeft in samenwerking met het COA een woning voor ons geregeld bij het Startblok. We mochten kiezen of we in het appartement in Slotermeer wilden blijven, of hier naartoe wilden verhuizen. We hebben allemaal voor het Startblok gekozen. Dat was een goede keuze. Er is meer interactie dan toen we in Slotermeer woonden, omdat we een gang met 29 anderen delen.

In de toekomst zou ik wel in Zuid of het gebied rond de Bijlmer willen wonen. Ik sta nu ingeschreven bij Woningnet en ik ben lid van facebook groepen zoals ‘Woning gezocht’. Als ik actief zou zoeken zou ik van meer facebook groepen lid worden en Woningnet actief benaderen. Maar voorlopig woon ik goed. Ik vind het fijn dat er meerdere statushouders wonen, maar ook dat het is gecombineerd met andere mensen. Als dat niet zo zou zijn, dan zou ik me een outcast voelen. Bovendien helpt de mix bij het leren van de taal en cultuur. De Bijlmer is ook goed gemengd, dus daar zou ik mij ook wel thuisvoelen.

Het liefst zou ik een zelfstandige woning hebben die misschien ook iets groter is dan mijn huis nu. Vooral een grotere woonkamer zou handig zijn. Als er nu vrienden langskomen past het amper in de kamer”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s