Dajo (23)

Profielen-1-10-03

Het verhaal van Dajo (23)

“Ik woon nu een jaar in Amsterdam Noord, op NDSM-werf in een nieuwbouw studentencomplex. Voordat ik hier terecht kwam was ik al een tijdje aan het zoeken via DUO vooral en een aantal van die Facebook groepen. Ik heb daarnaast ook gehospiteerd. Eerst bij Uilenstede, maar achteraf ben ik heel erg blij dat ik daar niet ben aangenomen. In eerste instantie had ik eigenlijk wel een negatief beeld bij Noord. Ik had die containerwoningen bij de Zuiderzeeweg gezien, maar dat sprak me niet aan. Ik had zoiets van Noord, dat is te ver weg dat moet ik gewoon niet doen want ik wil gewoon dicht bij school zitten. Maar toen zag ik de foto’s en impressies van de nieuwbouwcomplexen hier en ik dacht van ‘oké, misschien moet ik het toch maar proberen’. Toen ging ik uitzoeken hoe ver het fietsen was en met de pont, maar dat bleek dus heel erg mee te vallen. Het duurt helemaal niet lang voor je op centraal bent.

Ik heb een campuscontract bij DUWO, dat is volgens mij bij de meeste studentenwoningen zo. Het houdt in dat je tot een halfjaar na je studie hier mag blijven wonen. Dat half jaar lijkt me redelijk ruim om een nieuwe woning te vinden, dus dat zit volgens mij wel goed. Het voordeel is wel dat ik hier vanaf het begin van m’n tweede studie zit. Dus ik weet al lang van te voren wanneer ik er precies uit moet: ik heb nu nog twee en een half jaar. Of drie zelfs, omdat je er dus nog een half jaar langer mag blijven. Ik snap wel waarom ze me er daarna uit willen hebben. Er is namelijk ook gewoon een woningtekort voor studenten. Ik denk dat ik dan ook wel toe ben aan iets anders.  

Ik zou hierna wel in een andere omgeving willen zitten. Je zit hier met alle studenten op elkaar en daarom voelt het wat minder persoonlijk. Het zijn gewoon allemaal kleine blokken aan een lange gang. Het mag allemaal wat huiselijker en groter. Ik zou wel graag in Noord willen blijven wonen. Hier tegenover wordt een heel nieuw complex voor starters gebouwd en het lijkt me dus wel wat om daar naartoe te verhuizen. Al heb ik het nog niet van binnen gezien. Ik vind de rust in Noord wel lekker, daarom zou ik er wel willen blijven wonen. Dat hoeft niet per se op de NDSM-werf, maar wel in Noord. Vooral omdat ik ook weet dat het in het Centrum echt bijna niet meer te doen is. Al gaat dat hier ook langzaam wel komen, maar daar heb ik verder nog niet heel veel over nagedacht”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s