Egor (27)

Profielen-1-10-10

Het verhaal van Egor (27)

“Op 8 januari begint mijn semi-arts stage radiotherapie bij het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam Slotervaart, Nieuw-West. Daarvoor ben ik opzoek naar een woning in Amsterdam. Ik vind de prijzen in Amsterdam wel erg hoog. Ik verdien als semi-arts geen salaris en ik heb ook geen recht meer op een basisbeurs. Vanuit mijn opleiding wordt verder geen woonplaats aangeboden. Momenteel betaal ik voor mijn kamer in Zwolle 360 euro voor ongeveer 25 vierkante meter, wat dat betreft ga ik er dus wel zeker op achteruit.

Ik zou graag een kamer van 20 vierkante meter met een aantal huisgenoten willen, omdat ik liever niet alleen wil wonen. Binnen de ring zou leuk zijn, maar is niet noodzakelijk. Als ik buiten de ring zou wonen wel liever een beetje in de buurt van het Antonie van Leeuwenhoek willen wonen. Vooral om praktische reden, niet vanwege de sfeer daar. Ik denk dat ik 500 euro wel een redelijke prijs zou vinden, maar ik merk gewoon dat dat echt niet haalbaar is. Om het toch te kunnen betalen zal ik wel veel bij moeten lenen en misschien krijg ik nog wat van mijn familie uit Rusland. Daarnaast krijg ik een beetje hulp van mijn ouders. Mijn stage duurt tot 1 juni en ik hoop dan eigenlijk wel 1 september uiterlijk een betaalde baan te hebben. Mijn droomscenario is dat ik mijn stage heel leuk vind en dat ik daar een opleidingsplek kan krijgen.

Ik zoek eigenlijk alleen via Facebook en vrienden een woning. Mijn voorstelling is dat het leven in de Randstad gewoon sneller is, dus dat ik het ook beter via via kon regelen. Ik had het gevoel dat het via de gewone kanalen te lang zou duren. Ik heb goede hoop dat ik zondag ja kan zeggen op een kamer die per 1 januari vrijkomt. De verhalen er over spreken me wel aan. Het kost wel 600 euro. Die kamer is in de Rivierenbuurt in de Jekkerstraat. Ik ben uiteindelijk bij die woning gekomen, via mijn tinderdate, die had een goede vriendin in Amsterdam die weer ergens werkte waar iemand werkt die drie panden bezat. Die persoon had nog een kamer beschikbaar. Dus het is echt heel erg via, via, via.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s