Gaya (22)

Profielen-1-10-04

Het verhaal van Gaya (22)

“Vanaf 2012 sta ik ingeschreven bij DUWO. Op het moment dat ik echt een woning zocht heb ik hele internet afgezocht en wekelijks op woningen gereageerd, totdat ik uiteindelijk bij deze woning op één stond. Ik hoop hier nog zo lang mogelijk te kunnen wonen, maar vanwege het campuscontract is dat waarschijnlijk tot de zomer van 2018. Ik vind het wel eng dat ik weer opzoek moet naar een woning. Hopelijk heb ik genoeg inkomsten tegen die tijd zodat ik op zoek kan naar een studio in regio Amsterdam. Dat mag overigens ook wel in de buitenwijken zijn. Zuidoost, Osdorp, Noord… Dat vind ik geen probleem.

Het liefst wil ik een zelfstandige woning, maar mocht het niet anders kunnen dan wil ik ook wel met één of twee huisgenoten wonen. Het is wel belangrijk dat het een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Het liefst wil ik ook een woning voor langere termijn. Een tijdelijke woning is voor mij alleen een optie als ik zicht heb dat ik meer ga verdienen en dan een betere woning zou kunnen krijgen. Ik erger me namelijk iedere keer weer aan de woningmarkt als ik een woning zoek.

Toen ik nog in Groningen woonde, ging ik vaak op en neer op te hospiteren en dat was vreselijk, want je moet jezelf verkopen terwijl je gewoon een normale kamer wilt. Op en neer naar Groningen is duur en je moet laat naar huis en lang met de trein. Na mijn eerste jaar in Amsterdam, toen ik in een huis in Amstelveen woonde waar ik uit moest, zocht ik een woning samen met een vriendin voor zo’n 900 euro en dan 2 kamers en dat bestond gewoon niet! Ook niet in de buitenwijken. Toen gingen we apart iets zoeken en ik vond wat alleen omdat ik lang ingeschreven stond bij DUWO, geluk had en flexibel was om wat verder weg in de Bijlmer te gaan wonen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s