Mirte (27)

Profielen-1-10-06

Het verhaal van Mirte (27)

“Ik ben geboren in Heerde, heb als kind een tijdje in Albanië gewoond, maar vanaf mijn tienerjaren woon ik in Amersfoort. Voor ik bij het Startblok terecht kwam heb ik een half jaar in een tijdelijke kamer op het Bijltjespad gewoond. Daarna heb ik een tijdje in een soort studentenhuis in Amstelveen gewoond met drie anderen. Ik ging daar samenwonen met twee vriendinnen, alleen ik kende ze nog niet heel goed. Uiteindelijk bleek dat de verwachtingen over het samenwonen niet helemaal hetzelfde waren. Daarnaast wilde ik eigenlijk best wel graag echt in Amsterdam wonen. Dat deed me toen besluiten weer op zoek te gaan naar iets anders.

Toen ik op zoek was naar een woning heb ik vooral via Facebookpagina’s en vrienden naar woningen gezocht. Niet echt via corporaties of woningnet. Bij het zoeken van een woning lag voor mij de grens eigenlijk wel bij 600 euro per maand. Bij de Facebookgroep waar ik me voor aan had gemeld, merkte ik dat je enorm actief moest zijn om op tijd te kunnen reageren. Overdag werk ik, dus dan zag ik aan het eind van de dag dat de echte buitenkansjes alweer vergeven waren. Binnen een uur zijn er zo 15 reacties en was het voor mijn gevoel eigenlijk al te laat. Wat er overblijft zijn dan de veel duurdere kamers of plekken in de uithoeken van de stad.

Uiteindelijk heb ik twee hospiteeravonden gehad bij studentenhuizen. In die tijd werd ik door een collega van mij op Startblok Riekerhaven gewezen, waar ik eigenlijk direct enthousiast over was. Het leek me leuk om samen wonen met verschillende culturen en nationaliteiten en ik verwachtte ook veel van het samenwonen te kunnen leren. In januari 2016 ben ik begonnen met zoeken en in maart kwam dit op mijn pad. Uiteindelijk heb ik dus niet heel lang gezocht. Ik vind het heel fijn mijn eigen plek te hebben, maar ook dingen te kunnen delen. Op elke gang heb je een gemeenschappelijke ruimte met keuken en wasmachine. Elke gang kun je zo leuk inrichten als je zelf wilt. Er is dus wel ruimte voor sociale activiteiten, maar je hebt ook gewoon je eigen plek.

Ik moet nog ongeveer anderhalf jaar studeren en in die tijd wil ik hier wel wonen. Het bevalt me goed en het is betaalbaar. Uiteindelijk zou ik wel samen met mijn vriend een appartement in Amsterdam willen, misschien iets meer binnen de ring. De grootte maakt me niet heel erg uit, ik denk dat ik de locatie belangrijker vind. Als we maar ergens een bed neer kunnen zetten, een aparte woonkamer is natuurlijk wel fijn”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s