Veerle (23)

Profielen-1-10-07

Het verhaal van Veerle (23)

“Ik heb geen idee waar ik over drie jaar ben in mijn leven. Nu heb ik een leuke baan en een goed inkomen, maar misschien wil ik volgend jaar toch mijn master gaan doen of weer naar het buitenland. Ik ben nu dan ook niet echt op zoek naar iets vasts. Ik vind het maar een raar idee dat ik dan niet spontaan weg zou kunnen gaan.

Ik heb nu dan ook wel veel geluk met mijn woning. Ik woon ruim, met leuke huisgenoten en voor een goede prijs. Al merk ik wel dat we nu allemaal in een fase terecht komen waarin we allemaal werken en een relatie hebben. De anderen zijn dan ook wel aan het kijken of ze kunnen samenwonen. Voor mij zou dat wel lastig worden. Idealiter heb ik namelijk een huis met meerdere kamers, zodat ik kan schrijven en niet de hele tijd bij mijn vriend op zijn lip zit. En dan ook nog voor een leuke prijs binnen de ring. Buiten de ring kan ook wel, maar de leefomgeving is belangrijk. Dan wordt het eerder Noord of Nieuw-West dan de Bijlmer. Ik droom ook over Rotterdam of Berlijn als alternatief. Al is het belangrijkste misschien nog wel dat mijn werk in dezelfde stad is. Forensen vind ik maar niks. Heel realistisch is het allemaal niet, voorlopig blijf ik dan ook maar hier.

Als ik dan toch op zoek ga naar een huis, is via via denk ik de beste weg. Ik sta zelf niet lang genoeg ingeschreven bij woningnet en een hypotheek zit er voor ons ook niet in. Ik werk zelf in de journalistiek, dus dan krijg je niet snel een vast contract. Voor mijn vriend, die als kok werkt, geldt hetzelfde. De regels voor hypotheken vind ik ook eigenlijk niet meer van deze tijd. Een vast contract of intentieverklaring is nog altijd een vereiste, terwijl dat voor de meeste sectoren niet meer de norm is. Bovendien is het hele wonen nog altijd vooral gericht op liefdespartners, terwijl ik bijvoorbeeld best met vrienden een huis zou willen kopen. Het wrange is vooral dat koop uiteindelijk eigenlijk voordeliger is, terwijl dat alleen is weggelegd voor mensen met geld.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s