Xandra (25)

Profielen-1-10-08

Het verhaal van Xandra (25)

“Ik woon samen met mijn vriend in een driekamerappartement in de Dapperbuurt. We huren het huis van een particulier, voor iets meer dan €700. Ik woon er denk ik al vier jaar. Eerst met vriendinnetjes en nu dus met mijn vriend. Ik ben via via aan deze woning gekomen. Het eerste meisje met wie ik daar samenwoonde, zocht een huisgenoot. Ik kende haar nog van de basis- en middelbare school. Zij benaderde mij omdat ze dus op zoek was naar een huisgenoot. Dat kwam eigenlijk wel heel goed uit. Ik was vlak daarvoor uit mijn oude huis weggegaan omdat ik haar daar niet meer naar mijn zin had. Op het moment dat ze mij benaderde woonde ik weer bij mijn ouders.

Mijn vriend en ik zitten eraan te denken om nog ongeveer twee jaar in dit huis te blijven. Ik heb nu net een baan en ik wil wel een beetje gaan sparen. Hij werkt iets langer al, maar ook nog niet heel lang. Op een gegeven moment willen we wel gaan kopen, maar daarvoor moet je wel iets op je bankrekening hebben, dus nu eerst wat sparen en dan kijken we over twee jaar weer verder. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik zelf niet heel gebonden ben aan Amsterdam. Maar mijn vriend is een geboren en getogen Amsterdammer, dus die wil heel graag in Amsterdam blijven. Ik vind Amsterdam ook een hele leuke stad. Vooral Amsterdam Oost, waar we nu wonen, vind ik heel erg leuk. Daar zou ik wel willen blijven. Het is alleen niet te doen om daar wat te kopen, zeker niet met ons budget. Ik kijk zelf ook wel met een schuin oog naar andere steden. Mijn vriend komt ook wel steeds meer die kant op. Hij kijkt ook wel veel op Funda en dan ziet hij ook wel dat je in Amsterdam heel weinig voor je geld krijgt in vergelijking tot andere steden. De buitenwijken van Amsterdam trekken mij niet zo heel erg. Ik vind het zelf wel belangrijk dat ik in een leuke omgeving woon, daarom zou ik zelf niet zo snel in Nieuw West of in de Bijlmer gaan wonen.

Ik vind het wel jammer dat het in Amsterdam of het één of het ander is. Wij zouden nu best meer kunnen betalen voor een woning, maar een grotere woning is meteen onbetaalbaar voor ons. Er zit niets tussenin. Terwijl ik nu eigenlijk scheefwoon en iemand anders beter in deze woning kan wonen. En dat wordt wel een beetje in de hand gewerkt met hoe de huidige woonsituatie functioneert”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s