Hallo! We zijn er nog.

We hebben even weinig van ons laten horen maar achter de schermen zijn we druk bezig geweest met het voortzetten van Denktank de Starterswoning.

Op 19 februari hebben wij al onze bevindingen en woonconcepten gepresenteerd in een vol Pakhuis de Zwijger. Mocht je niet meer zo scherp hebben waar die woonconcepten precies over gingen, geen zorgen. Het volgende filmpje frist je geheugen weer even op.

De avond was een groot succes en de jongerenpartijen waren goed vertegenwoordigd. De Jonge Democraten, Jonge Socialisten, SGPJ, PINK!, CDJA, Perspectief en ROOD, allemaal hebben zij die avond gedebatteerd over onze woonconcepten. En hoewel de verschillen groot waren kwam er een duidelijke winnaar naar voren: De Spaarpot.

Het komende halfjaar gaan wij dus werken aan de realisatie van dit woonconcept! Waar we het afgelopen halfjaar met experts, ervaringsdeskundigen, starters en nog vele anderen hard hebben gewerkt aan het bedenken van nieuwe woonconcepten, gaan we het nu echt in de praktijk brengen. Spannend natuurlijk, maar vooral heel tof.

De spaarmogelijkheden verkennen is de eerste stap. Waar is de huidige huur uit opgebouwd? Zitten daar elementen tussen die de huurder zelf kan regelen door het bijvoorbeeld in zelfbeheer te nemen? Wat is het ideale spaarbedrag dat starters willen meenemen na hun vijfjarig contract? En hoe doe je dat eigenlijk, een nieuw woonconcept realiseren?

Via deze website en twitter houden we jullie op de hoogte van de voortgang. Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meedenken? Of heb je zelf een grandioos idee? Neem dan vooral contact op met ons via projectdenktank@academievandestad.nl

Tot snel!

Denktankers Juliëtte en Alexine.

whatsapp-image-2018-04-18-at-11-49-41.jpeg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s